Lägenheten är såld - Villa Nybro

 
Känner mig så himla lycklig nu! Fick veta att papprena för lägenhetsförsäljningen skrevs på igår (köparna bodde inte här så de har skickats per post) så nu är lägenheten såld. Det känns som världens sten lättat från mitt bröst och nu kan vi verkligen bara fokusera på det roliga! Att göra alla våra val till huset och planera hur vi vill ha allt på tomten osv. Vi kommer att flytta från bostadsrätten den 1/7 till en hyresrätt som vi kommer ha fram till huset står klart! Känns toppen att inte behöva dra igång någon försäljning då eller ha någon som står och trampar och vill in i vår lägenhet utan det är enkelt att bara säga upp hyreslägenheten när huset börjar bli klart!
 
Huset vi till slut valde var Nybro från Smålandsvillan. Tänkte först ta en stor enplansvilla från Myresjöhus men så hittade vi detta och det kommer bli så fint på vår tomt! Mycket bättre också eftersom själva byggytan är mindre och man får mer tomt kvar, speciellt eftersom vi kommer ha ett riktigt stort garage också. Huset kommer att bli ganska exakt som på bilderna här ovan. Vitmålat, vita regnrännor/rör, svart tak och inga spröjs på rutorna. Eventuellt blir det ett annat fönster på en av gavlarna beroende på om vi kunde ändra det och så har vi valt en ytterdörr med ett avlångt fönster som matchar fönstret på sidan av ingången. Jisses vad jag längtar till nästa husmöte! Väntar bara på att nybyggnadskartan skall komma och det skulle ta 1-3 veckor och nu tror jag vi är inne på tredje veckan! Spännande!

Walk in closet

 
Bilder: Pinterest
 
Sitter och skissar lite på min walk in closet i huset. Sjukt roligt men alltså det är så svårt att tänka sig såhär innan hur det kan bli. Den kommer ha lite lutande tak på ena sidan och fullhöjd på andra sidan så frågan är hur jag skall få till det på bästa sätt. Är helt inne på PAX-garderobssystem från Ikea på väggen med fullhöjd (som de två översta bilderna). Sedan kanske det kan bli bra med byråer på andra sidan där det är snedtak för att få maximalt med utrymme och kanske ha en mysig fotölj med ett litet bord. Btw, hur snygg är inte ljusanordningen på bild nummer tre? Kolla i taket! Både en häftig spotlight samt en platta som lämnar några centimeter runtom och släpper fram ljus! Love it!
 
Hade ju varit rätt nice att använda de båda sovrummen nere till huvudsovrum samt WIC men det känns som man måste ha vårt sovrum på samma våning som barnen kommer att ha sina rum. I alla fall nu under småbarnsåren. När de blir större kan de ju få flytta ner om de vill. Nu kommer de två sovrummen nere att bli kontor och stort gästrum. På övervåningen blir det tre sovrum, ett stort badrum, en liten myshöra med soffa och tv och såklart min WIC. Tror det blir rätt bra.

Alla dessa val

God morgon allesammans! Vi sitter och tittar igenom alla val inför husbygget medan lillan spanar på sitt favoritprogram Bing (handlar om en liten kanin). Alltså det är så sjukt många val och jag lovar att de flesta valen vi vill ha inte är standardval utan tillval, såklart. Ha ha! Det är så sjukt roligt men även svårt eftersom man gärna hade sett hur allt såg ut på plats tillsammans men det går ju såklart inte men tur Pintereset finns för inspiration! Bara det här med bänkskivor är ju en djungel. Jag är inne på någon lite ljusare skiva såsom marmor eller cementliknande men det är så svårt! Vet inte riktigt vad vi skall ha för kakel och man vill ju gärna att det skall harmonisera väl. Det blir troligen ett husmöte till i veckan där vi ska gå igenom alla valen, så spännande!
 
Sitter även och skissar lite på övervåningen som egentligen är oinredd till en början men vi har valt att inreda den ganska omgående som det ser ut nu. Tanken från början var att ta en enplansvilla men så hittade vi detta hus som är 1,5 plan och blev kär. Komiskt egentligen eftersom detta huset dök upp på en annons här på min egen blogg, hade inte sett det tidigare eftersom jag var så inställd på att ha ett Myresjöhus. Planlösningen nere var så bra och kul att få göra som man vill på övervåningen. Dessutom är det inte lika stor byggyta på själva huset vilket ger ännu mer rymd på tomten. Yey! Älsklingen skall dessutom ha ett stort garage så det blir perfekt! Kan inte förstå att detta verkligen händer! Lycka!